Балкан Екотурс Екстрийм ООД Атракционен въжен парк КАТЕРИчка Нашият талисман

Детски приключенски лагери

Лагерен огън

Нашите програми за зелени училища и детски лагери за оцеляване в планината траят от три до десет дена. Заниманията включват обучение по ориентиране, катерене, стрелба с еърсофт оръжие, опъване на палатка, забавни игри, подвижни игри, логически задачи, запознаване на децата с местните флора, фауна, легенди и история. През зимния сезон обучението е предимно по ски. Разработваме програмите според изискванията на клиента. Ето един пример за петдневно зелено училище:

Приключения в гората

Първи ден: настаняване

Запознаване с планината и правилата за движение и пребиваване в нея. Тролей Начално обучение по ориентиране. Отборно състезание по ориентиране.

Втори ден: Поход – в зависимост от метеорологичните условия и възрастта на децата ще изберем един от трите варианта:

  1. „По пътя на еделвайса” – целодневен поход със сух пакет през резерват „Козя Стена” до едноименната хижа и връщане. Запознаване на децата с флората и фауната на резервата и легендата за еделвайса.
  2. „По стъпките на Крали Марко” - целодневен поход със сух пакет или обяд на хижа Дерменка. Запознаване на децата с легендата за Крали Марко и резерват „Стенето”.
  3. „По пътя на римските легиони” - целодневен поход със сух пакет по римски път „Виа Траяна”. Запознаване на децата с историята на Троянския проход и Арката на свободата.
Теглене на въже

Трети ден: Преминаване по препятствията на атракционен въжен парк „КАТЕРИчка”.

Катерене по изкуствена стена и логически игри.

Четвърти ден: Поход по един от трите маршрута (различен от втория ден).

Пети ден: Спортен празник

Състезание по майсторско управление на планински велосипед, отборно опъване на палатки за време, палене на огън в планината, оказване на първа помощ в планината, ориентиране по азимут, направа на импровизирана носилка. Класиране и издаване на грамоти.


За контакти:

    (+359) 88 7665297
    (+359) 89 7661333

    e-mail: mchakurski@abv.bg

Нашите партньори:

Туристическо дружество АмбарицаДружество Амбарица Троян


Времето в Троян

Weather Forecast | Weather Maps